Skip to main content

How would be our life in upcoming months...in Covid-19(CD-19).

Lets see How our live  will be in the next upcoming 6 months:
Even if the lock-down ended
Now it is necessary to take these following precautions.

1. Wear Masks
2. Hand Sanitize
3. Rather Social distances, physical distance matter.
4. Will go out only when it is absolutely necessary.
5. Do not increase the beard.
6. Do not go to Salon for cutting. Do it yourself
Or the hairdresser may be called home. He masks
Be worn Get her hands cleaned. Comb,
Scissors, Bland, Handkerchief etc. All our accessories
Should be
7. Do not wear wallets, rings, wristwatches etc.
Do not wear Mobile gives you time only.
9. Enter the house without wearing shoes,Take off outside only.
10. Hands out when coming home from outside
Enter the house only after washing your feet.

If you think that you If you have come in contact with the suspect then take a full bath, Steam, drink hot brew. Whether it is a lock down or not, the next 6 to 12 months Till these precautions are very important. 

stay at home and stay
safe 

Comments

Popular posts from this blog

विटामिन बी12 के स्रोत वाले खाद्य पदार्थो की तालिका-

विटामिन बी12 की कमी से उत्पन्न होने वाले रोग ----------------------------------------------- *शारीरिक कमजोरी ,मानसिक कमजोरी,जीभ में सूजन और लाली,भूख कम लगना विटामिन बी12 के स्रोत वाले खाद्य पदार्थो की तालिका- *(पशुओं के जिगर का सत्व, मछली,मांस, अण्डा) विनती है सभी से ये माँसाहरी है इन्हें न ही खाएं तो उत्तम , दूध व दुग्ध उत्पाद का सेवन करें *फर्मंटेड चावल (खमीर युक्त चावल)- खमीर युक्त चावल विटामिन बी 12 की पूर्ति की रामबाण औषधि है। यह दक्षिण और पूर्वी भारत में तथा चीन में खाया जाता है। यह चावल तेयार करने के लिए ब्राउन (पक्का) चावल को खुले बर्तन में पकाएं, चावल पकने और ठंडा करने के बाद आवश्यकता अनुसार चावल को एक गोल बर्तन में डालकर उपर से सादा पानी भर दें। इस प्रक्रिया से बारह घंटे के दौरान चावल में विटामिन बी 12, विटामिन बी कॉम्प्लेक्स, विटामिन के भरपूर प्रचुर मात्रा में बन जाएगा। इस प्रक्रिया को रात में करे, और बारह घंटे के बाद चावल का पानी निकाल के चावल दाल या तरकारी के साथ खा लें सुबह 8:30 बजे से पहले और रात में चावल 8 बजे बनाए और अगली सुबह 8:30 तक खा लें। इस प्रक्रिया को

How to make our sanitizer at home

Hand sanitizer What is Hand sanitizer: A antiseptic alcohol based aqueous solution used for cleaning hands removing the removing common germs or  pathogens. Hand sanitizers normally are  in foam of  gel, or liquid form. Excess use of it can damage your skin due to harmful chemicals. As exposure to skin to these chemical is not safe for our skin. I personally recommend to clean the hands with water and soap. Its best way to clean grease dirt as well as germs too. Use the sanitizer only in case you do not have water and soap for cleaning your hands. Sanitizer can only kill some germs in returns leaves harmful chemicals in your hands. Excess used is not recommend at all.  Type of sanitizers: 1. Alcohol based 2. Alcohol-free 1. Alcohol based sanitizers These sanitizers contain between 60 and 95 percent alcohol , usually in the form of ETHANOL, ISOPROPANOL AND n-PROPNOL.  At THE above mentioned concentrations, alcohol immediately vanish certain types of microorganisms. 2. Alcohol-free

घुटनों का दर्द?